Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Filter

Vlinderdas

De vlinderdas is een mooie das die de vorm heeft van een vlinder. Vandaar de naam. Ook wordt de vlinderdas “strikje” genoemd. De vlinderdas wordt vooral gedragen op speciale gelegenheden zoals een gala of een bruiloft. De vlinderdas wordt in het huidige heren mode beeld steeds vaker ook buiten feestelijke gelegenheden gedragen. In de huidige trend is een het dragen van een vlinderstrikje een echte must have herenmode accessoire geworden. Op de catwalk zien we het strikje in alle kleuren en dessins voorbij komen gecombineerd in verschillende casual outfits. Zo ziet u het vlinderstrikje steeds vaker als mode accessoire bij casual kleding.

Vlinderdasmodel

De vlinderdassen lijken op de vleugels van een vlinder, waarnaar deze accessoire is vernoemd. In 1650 werd de vlinderdas ontworpen in Frankrijk. In deze tijden werden de vlinderdassen vooral in het wit gedragen bij formele of zakelijke gelegenheden. In de 18e en 19e eeuw werden er steeds meer kleuren op de markt gebracht. Hierna werden er veel rode vlinderdassen gedragen. De zwarte vlinderdas was ongebruikelijk. In 1886 droeg Pierre Lorilliard een zwarte vlinderdas op een gala en sinds dien werd het een echte trend. Tegenwoordig is juist de zwarte vlinderdas het meest gebruikt bij speciale gelegenheden.

Etiquette

Draagt u een vlinderdasje op een formele gelegenheid zoals op een gala, dan gelden er nog altijd strikte etiquette: een zwarte vlinderdas bij een "Black tie" (gecombineerd met een smoking overhemd met opstaande kraag en omgevouwen manchetten) en een witte strik bij een "White tie" (gecombineerd met een overhemd met piqué on front). Was voorheen het dragen van een voor gestrikte vlinderdas een breuk met de etiquette, dat is tegenwoordig wel anders. Zelfstrikkers worden steeds minder gedragen (een vlinderdas is zelf erg moeilijk te strikken). Gaat u naar een informele feestelijke gelegenheid en wilt u trendy voor de dag komen? Kies dan voor een smoking jasje (blazer kan ook), wit overhemd met een zwarte vlinderdas, gecombineerd met een blauwe spijkerbroek: de perfecte mix & match voor een nonchalante casual stijl! In onze onlinehop bestelt u eenvoudig en snel uw vlinderdassen online.

Strikken

Een vlinderdas is nooit breder dan de nek en mag nooit boven de boord uitsteken. De vlinderdassen worden bijna nooit gedragen in het zakelijk leven. De populariteit is in het zakenleven erg afgenomen door de ingewikkelde manier van strikken. Er is een manier om een vlinderdas te knopen. De meeste vlinderdassen van Hemdvoorhem.nl zijn al geknoopt! Alleen vastklikken en uw outfit is klaar.

Vlinderdas online kopen

Bij hemdvoorhem.nl kan u de voor-gestrikte vlinderdassen gemakkelijk online bestellen. Voor meer vragen of advies kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Deze is telefonisch bereikbaar tussen 10 en 5. De mails worden binnen een dag beantwoord.

Vlinderdas


De vlinderdas (in de volksmond ook wel strikje genoemd) mag bij een gala of een belangrijke openingen niet ontbreken. De vlinderdas geeft uw overhemd een chique en feestelijke uitstraling. Kies voor een witte vlinderdas bij een rokkostuum, voor een zwarte bij een smoking en voor een rode vlinderdas bij een meer informele feestelijke gebeurtenis (zoals een bruiloft). Bestel uw vlinderdassen eenvoudig en snel online in onze shop.

Alle vlinderdassen worden direct uit voorraad geleverd en worden gratis thuisbezorgd!
Sorteren naar
Sorteren naar