Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Strijkvrije overhemden
Overhemden strijken blijft een vervelende klus, dus waarom het niet wat eenvoudiger maken voor uzelf door voor strijkvrije overhemden te kiezen. Deze overhemden zijn een uitkomst voor iedereen die een hekel heeft aan strijken. HemdVoorHem.nl is voor u op zoek gegaan naar de beste heren shirts van kreuk- en strijkvrij katoen. Want inderdaad, een overhemd van katoen draagt nu eenmaal erg prettig en het feit dat ze gestreken moeten worden nemen we dan maar vaak voor lief. Toch hoeft dit niet en wij selecteren onze overhemden dan ook op het feit dat ze strijkvrij zijn. Niet meer hoeven strijken scheelt heel veel tijd en ergernis.
 

HemdVoorHem.nl strijkvrije overhemden specialist

Een ander punt waar u op kunt selecteren is of u strijkvrije of strijkarme overhemden zoekt. De meeste shirts in onze webshop zijn van 100% strijkvrije katoen maar op het moment dat een overhemd heel strak getailleerd is wordt er vaak een beetje elastaan toegevoegd om het draagcomfort te vergroten. Het is best prettig als u nog wat bewegingsvrijheid heeft in een strak getailleerd overhemd. Door deze toevoeging zijn de overhemden niet 100% strijkvrij maar worden ze extra easy care genoemd. Intern bij HemdVoorHem.nl zijn de meningen hierover verdeeld; uitkomst is dat de overhemden (mits goed gewassen en opgehangen) wel ongestreken gedragen kunnen worden omdat de kreukels er tijdens het dragen ook uitlopen, maar om het echt glad te krijgen moet het shirt dan toch gestreken worden. Kortom de keuze is aan u.

Verreweg de meeste van onze overhemden in de webshop zijn eigenlijk strijkvrij oftewel non iron; wij houden zelf namelijk helemaal niet van strijken. De katoenvezels hebben een speciale harsbehandeling ondergaan waardoor ze vanzelf glad trekken. De vezels worden samen gedraaid tot draden die gekamd worden om de oneffenheden eruit te halen en dan tot stof geweven wordt. Deze behandeling zorgt ervoor dat het non iron overhemd de rest van zijn levensduur strijkvrij blijft, want geeft nou toe; wie houdt er nu van strijken?
 

De geschiedenis van non-iron shirts

Het idee om shirts strijkvrij te maken is natuurlijk al oud; ook eerdere generaties hadden wel iets beters te doen dan te strijken. De eerste kreukvrije hemden waren vaak erg hard en werden meestal gemaakt van polyester, een synthetisch materiaal dat niet fijn draagt omdat het niet ademt en daardoor erg warm aanvoelt. De kreuk en strijkvrije heren blouses van nu (zoals de non iron overhemden in onze webwinkel) zijn van 100% strijkvrije katoen.
 

Strijkvrij katoen

Vooral de grote spelers op de zakelijke shirts markt die al lang meeliepen, hadden natuurlijk wel door dat ze iets moesten vinden om hun overhemden beter te laten zijn dan die van de andere aanbieders. Wat is er nu fijner dan een overhemd dat alle gunstige kwaliteiten heeft van katoen, maar wat niet het grote nadeel heeft; dat het gestreken moet worden en bovendien erg kreukelt tijdens het dragen. Merken als Eterna en OLYMP stonden aan de wieg van het kreukvrije en strijkvrije katoenen overhemden en hebben veel pionierswerk verricht. Dat maakt dat ze nu nog steeds een grote aanwezigheid zijn op een markt die overspoeld wordt door nieuwe merken.
 

Onze merken strijkvrije overhemden

De grote Duitse fabrikanten zoals Eterna en OLYMP zijn ooit begonnen met het produceren van non iron overhemden, maar ondertussen is verreweg het grootste deel van de shirts die wij in onze webshop aanbieden strijkvrij. Bij de moderne merken als Marvelis, Michaelis en Venti zien we veel leuke prints en kleuren, de wat traditionelere merken als Seidensticker, Arrow en Eterna bieden veel aan in de klassieke business shirts, Casa Moda richt zich vooral op de mannen met een maatje meer en Olymp is eigenlijk van alle markten thuis; van jong en trendy tot klassiek, zij hebben overhemden voor heren waar iedereen blij van wordt.
 

Maten

Het lijkt zo simpel met heren overhemden online kopen; als u de boordmaat weet dan is dat voldoende. Alleen niets is minder waar! Uiteraard is de boordmaat van belang, maar de juiste boordmaat wil niet zeggen dat het overhemd past. De boordmaat meet u door een centimeter om de hals te leggen en daar nog een centimeter bij op te tellen (anders zit het zo heel strak als u het hemd dicht draagt). Maar er is nog iets wat niet iedereen weet; onder twee boordmaten zit 1 kledingmaat. Als we even kijken naar bijvoorbeeld een boordmaat 41, dan is het hemd zelf dezelfde maat als bij boordmaat 42; dus alleen de boord scheelt 1 centimeter. Best handig om te weten als uw boordmaat er niet meer bij staat en u weet dat u het overhemd toch niet dicht gaat dragen. Om het helemaal eenvoudig te maken zijn er ook nog merken die hierin afwijken van de rest, bij hemdvoorhem.nl zijn dat de overhemden van Calvin Klein, maar dat staat er wel bij vermeld.
 

Pasvormen

Nu de boordmaat duidelijk is, is er nog tweede, heel belangrijk, onderdeel om de maatvoering van te begrijpen. De pasvorm of Fit. Naast de boordmaat bepaalt de pasvorm of u wel of niet goed in een overhemd past, aangezien dit iets zegt over hoe wijd een hemd is. En er zitten behoorlijke verschillen tussen de verschillende tailleringen dus echt iets om goed op te letten!

Strijkvrije oftewel non iron overhemden zijn er natuurlijk ook in allerlei verschillende pasvormen. De meeste merken werken met drie verschillende fits: Comfort Fit, Modern Fit en Body Fit of Slim Fit. Het idee achter deze benamingen is dat ze van ruim en niet getailleerd naar een steeds sterkere taillering gaan waarbij ieder merk weer een eigen maatvoering hebben. Voor uw gemak hebben wij daarom onze zoekfilters aangepast naar termen die voor iedereen te begrijpen zijn in plaats van de aanduidingen in verschillende fits. We hebben het zo duidelijk mogelijk gemaakt met de volgende namen (gevolgd door de verschillende benamingen van de fabrikanten):

- Wijd = niet getailleerd (Comfort Fit)
- Enigszins wijd = heel licht getailleerd (Regular Fit)
- Normaal = licht getailleerd (Modern Fit)
- Middel strak getailleerd (Tailored Fit, Fitted)
- Strak getailleerd (Slim Fit, Body Fit)
- Zeer strak getailleerd (Super Slim Fit)

Als u de selectie maakt die het beste bij uw smaak en uw figuur past dan zorgen wij ervoor dat u de juiste pasvormen en merken te zien krijgt en hoeft u alleen maar te kijken welke strijkvrije hemden u het leukste vindt. Wij doen er alles aan om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.
 

Goedkoop of duur?

Zijn strijkvrije overhemden nou eigenlijk duurder dan gewone overhemden die wel gestreken moeten worden? Duur blijft natuurlijk altijd een relatief begrip, maar het is niet zo deze shirts nu opeens twee keer zoveel kosten als een kwalitatief gelijkwaardig overhemd in een niet-strijkvrije variant (de prijzen zijn in het algemeen hetzelfde). In onze webshop vindt u al “goedkope” strijkvrije overhemden vanaf €39,95 en de duurste strijkvrije shirts zijn €99,95. Niet echt prijzen die afwijken van de niet-strijkvrije familieleden. Bovendien, denk eens aan de tijd en energie die u bespaart door niet meer te hoeven strijken! Bovendien vindt u in de SALE altijd de beste aanbiedingen voor goedkope overhemden, zonder concessies te doen op de kwaliteit en het draagcomfort.
 

Het proces voor een modern kreukvrij hemd

De katoenen vezels waarvan de overhemden worden gemaakt, worden eerst in een speciaal harsbad gelegd wat zorgt voor een strijkvrije coating om de vezels heen. Katoen komt van de katoenplant en is niet iets wat gesponnen wordt zoals wol, maar het zijn allemaal korte draadjes die in elkaar gedraaid worden, in vaktermen heet dat twijnen. Hoe langer de draadjes, hoe mooier en fijner het katoen omdat er minder overgangen zitten in een langstapelige katoenen draad. Deze draden worden gekamd zodat de dikke overgangen eruit gehaald worden en ook de zwakke overgangen vanzelf sneuvelen. Daarna worden de lange draden geweven tot een kreukvrije stof.
 

Goedkope strijkvrije shirts

Goedkopere non iron heren hemden worden vaak nog op de ouderwetse manier vervaardigd. Deze worden in een in een bad met ammoniak gelegd waarbij een chemisch proces ervoor zorgt dat de stof kreukvrij wordt. Deze methode heeft als nadeel dat de overhemden maar 10-15 wasbeurten strijkvrij blijven; hierna is de chemie uitgewerkt door de wasbeurten. Bovendien verliest de stof haar ademende karakter door het ammoniak bad, dit leidt tot een zweterig gevoel bij het dragen. De overhemden uit onze online winkel hebben allemaal de harsbehandeling ondergaan, waardoor de ze strijkvrij blijven totdat de boorden en / of manchetten versleten zijn (na meer dan 100 wasbeurten). Omdat wij weten dat katoenen overhemden juist zo lekker dragen omdat ze de unieke eigenschappen van katoen hebben, dus zuurstof doorlatend en maximale vocht opname, is dat zeker iets waar wij heel streng op letten. Om van de aanslag die de ammoniak baden op het milieu hebben maar niet te spreken!
 

Extra easy care overhemden

Niet alle materiaalcombinaties zijn volledig strijkvrij te maken. U en ik vinden het misschien glad genoeg, maar een fabrikant hoort daar natuurlijk kritisch op te zijn en vandaar de term extra easy care. De extra easy care heren shirts zijn de sterk getailleerde shirts die strak om het lichaam zitten. Om ervoor te zorgen dat ook deze strakkere hemden comfortabel dragen, is er een paar procent stretch aan de strijkvrije katoenen stof toegevoegd. Op die manier kunt u zich ook normaal bewegen in de strakke overhemden. Alleen, het lukt nog niet om deze materiaalcombinatie volledig glad en strijkvrij te krijgen. Al leert de rondvraag hier dat de meningen over het wel of niet moeten strijken verdeeld zijn; de ene helft strijkt ze wel, de andere helft niet. Oordeel is dat het best kan en de kreukels er in het dragen uitgaan maar dat het voor echt mooi glad eigenlijk toch wel even licht gestreken moet worden. De ontwikkelingen staan niet stil dus ook in de strakkere hemden zal ongetwijfeld nog een strijkvrije variant komen ook.
 

Was tips overhemden strijkvrij

Voor het wassen van een overhemd, of het nu strijkvrij is of niet, gelden een aantal basisregels. Ze lijken heel voor de hand liggend, maar voor de zekerheid zetten we alle was voorschriften toch nog maar even op een rijtje voor u:

- Scheidt de was zorgvuldig op kleur; wie kent niet het voorbeeld van de roze was door de rode sok die zich tussen het witte goed verscholen had;
- Doe niet teveel tegelijk in de wasmachine; halfvol is het beste, als u moet proppen dan is het zeker dat de was er gekreukeld uitkomt;
- Temperatuur niet hoger dan 40 graden (als is voor de meeste was 30 graden ook heet genoeg hoor);
- Gebruik een vloeibaar wasmiddel en niet teveel (ruikt de was niet fris doe er dan een scheut witte azijn bij, dit voorkomt trouwens ook het doorlopen van kleuren);
- Centrifugeer de overhemden op maximaal 600 toeren, het restwater trekt als het ware de kreukels uit de stof;
- Haal de was uit de machine zodra deze klaar is, hoe langer het staat hoe meer kreukels;
- Sla de shirts goed uit en hang ze te drogen op een hangertje;
- Strijk met de vingers de boord, manchetten, knooplijst en onderkant glad.

Bij een strijkvrij of extra easy care overhemd trekken de eventueel resterende vouwen door uw lichaamswarmte vanzelf glad. Kunt u het strijken toch niet laten? Voor het strijkvrije overhemd is dit geen probleem, dat kan daar gewoon tegen. Denk er alleen wel om dat u donker gekleurde overhemden aan de binnenkant strijkt, dan blijft de kleur langer mooi.
 

Online strijkvrije hemden bestellen

Online heren kleding bestellen blijft altijd een beetje lastig. Ter plekke passen en besluiten kan niet en dat is soms toch lastig. Door zo volledig mogelijk te zijn in onze beschrijvingen van het materiaal, de maat en de pasvorm willen wij u zoveel mogelijk helpen bij het maken van de juiste keuzes. Door de maattabellen per product kunt u bijvoorbeeld een goed passend overhemd even nameten en vergelijken met de maten in de tabel zodat u weet of u de juiste maat en pasvorm bestelt. Komt u er toch niet uit met al die verschillende maten en pasvormen dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met de klantenservice. Wij zijn op de hoogte van de feiten en weetjes van alle merken die wij voeren en wij helpen u graag bij het maken van een keuze.
 

Dé webshop voor strijkvrije overhemden

In onze webwinkel kunt u online terecht voor de kreuk- en strijkvrije overhemden van de merken: OLYMP, Eterna, Casa Moda, Venti, Michaelis, Marvelis, Arrow en Seidensticker. Het modeblad Textillia heeft in haar mannenmode special van januari 2011 de overhemden van OLYMP en Eterna uitgebreid getest, lees meer in het artikel "getest strijkvrije overhemden". Twee merken waarvan wij bij Hemdvoorhem.nl een zeer uitgebreide collectie hebben.
 

Onze klantenservice helpt u graag

Bij ons kunt u vertrouwd en veilig al uw strijkvrije overhemden bestellen. Wij selecteren de overhemden met zorg en met de kennis die wij door de jaren hebben opgebouwd van materialen, merken, stoffen en kleuren. Alle strijkvrije overhemden zijn er in veel verschillende maten, pasvormen; van keurig effen business hemden tot meer casual overhemden met leuke prints en uitgewerkte contrastdetails. Onze strijkvrije heren blouses zijn verkrijgbaar vanaf boordmaat 37 tot en met maat 54 in verschillende pasvormen, zodat wij ook voor u het juiste overhemd hebben. Heeft u vragen over de pasvorm, maat of iets anders dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice; wij helpen u graag met het uitzoeken van het juiste overhemd.
 

Gratis ruilen of retourneren

Blijken uw aankopen toch niet naar verwachting of is de maat niet goed? Ruilen of retourneren is bij ons geen enkel probleem. U kunt uw pakketje kosteloos retour sturen en wij zorgen ervoor dat u dan of uw geld teruggestort krijgt, of dat u zo snel mogelijk de door u gewenste artikelen thuisgestuurd krijgt, uiteraard ook zonder verzendkosten. Wij houden van blije en tevreden klanten en zetten altijd net dat stapje extra om dat ook te kunnen garanderen!
 

Strijkvrije overhemden


Strijkvrije overhemden van 100% katoen, dat klinkt echt perfect. Wij van HemdVoorHem.nl kunnen u vertellen: dat is het ook! HemdVoorHem.nl is de grootste online winkel op het gebied van strijkvrije shirts en wij hebben een zeer uitgebreide collectie. U kan kiezen uit de beste merken die non-iron shirts maken van een hoge kwaliteit. Om even een paar namen te noemen: OLYMP, Profuomo, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Seidensticker, Eterna, Casa Moda en nog veel meer. U bestelt bij HemdVoorHem.nl strijkvrije blouses in de pasvormen van wijd tot zeer strak getailleerd en vanaf boordmaat 37 tot en met maat 54. Al onze strijkvrije overhemden zijn van 100% katoen, of van katoen met een klein beetje stretch. Non-iron overhemden zijn en blijven strijkvrij dankzij een speciale behandeling van de katoendraden waarvan de stof is geweven. Na het wassen hoeven deze katoenen overhemden niet gestreken te worden en ook tijdens het dragen blijven deze heren overhemden de hele dag glad, eventuele kreukels lopen eruit door uw lichaamswarmte. Met keuze uit veel verschillende kwaliteitsmerken bent u gegarandeerd van de beste strijkvrije overhemden. HemdVoorHem.nl is een webwinkel speciaal voor mannen en waar u eenvoudig online bestelt. Heerlijk, nooit meer strijken!

Bestel uw favoriete strijkvrije overhemden eenvoudig en snel online. Gratis verzending.
Sorteren naar
Sorteren naar